In 1975 combineerden onze oprichters Cees van Bladel en Meria Sars hun liefde voor elkaar en mooie stoffen.  Dit resulteerde in aan de ene kant een huwelijk in een mintgroene jurk voor Meria en een groen fluwelen pak voor Cees, en aan de andere kant een groothandel en winkels, in de meest bijzondere natuurlijke stoffen, onder de naam Meria Stoffen, later Silk Route.

 

Samen reisden ze de wereld af, altijd op zoek naar de meest mooie stoffen, waarbij kwaliteit voorop stond. Ze vormden sterke zakelijke relaties met fabrikanten, die zelfs tot op heden nog bestaan. In diezelfde tijd stichtten ze ook een gezin: in 1983 werd dochter Crisje geboren, in 1984 dochter Sharon. Al vanaf jonge leeftijd reisden beide dochters met hun ouders de wereld mee rond. De groothandel en de winkels deden het zeer goed, ook dankzij een goed team van zeer gemotiveerde en creatieve medewerkers.

 

Beide dochters hebben de fascinatie voor mooie stoffen, ontwerpen en reizen zeker van hun ouders overgenomen, maar in eerste instantie was het ondernemerschap niet hun eerste keuze. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, eerst voegde Sharon zich bij haar ouders in Silk Route en een paar jaar later Crisje ook.

 

Beide dames hebben zeer verschillende kwaliteiten, en vullen elkaar zeer goed aan. Samen met hun ouders vormden ze een heel sterk team. Ze besloten de winkels te sluiten, om zich volledig op de groothandel te kunnen focussen. 

 

De focus verschoof meer en meer naar het ontwerpen van shawls en sieraden, en als eerbetoon aan de prestaties van Cees en Meria werd de naam Silk Route behouden en tot het merk Silk Route gemaakt.

 

De familie is zeer betrokken in het volledige proces van ontwerpen, produceren en presenteren van de Silk Route collecties, en zijn ook altijd zelf aanwezig in de showrooms en in de Silk Route stands tijdens de (inter)nationale vakbeurzen.

 

 

 

Vanaf 2010 wordt Silk Route geleid door Sharon en Crisje, natuurlijk wordt de inbreng van hun ouders op de achtergrond nog altijd zeer gewaardeerd.

 

Tegenwoordig is Silk Route een van de meest toonaangevende merken in shawls en sieraden in Europa en daarbuiten, en wordt het merk Silk Route verkocht in boutiques en winkelketens in het midden-hoog segment over de hele wereld. 

We specializeren ons ook in PRIVATE LABEL ontwikkelingen. 

 

Overtuigingen

Bij Silk Route streven wij naar duurzaamheid en geloven niet in ‘fast-fashion’: we kiezen voor goede kwaliteit en creëren ontwerpen die niet alleen geschikt zijn voor dit seizoen of jaar, maar voor vele toekomstige jaren. Hoewel we voortdurend nieuwe ontwerpen ontwikkelen, zijn er ook enkele ontwerpen die elk seizoen terugkeren. Verder concentreren we ons op het minimaliseren van onze impact op het milieu. We ontwikkelen per jaar slechts 2 collecties. Onze collecties worden geconsolideerd in het verre oosten, en per zeecontainer naar Nederland verstuurd om zo weinig mogelijk transport te gebruiken. Dit klinkt simpel, maar het vergt veel planning en constante communicatie met onze fabrieken in het Verre Oosten vanuit onze kant.

 

Onze keuze voor uitstekende kwaliteit is verstrikt met een aangeboren gevoel voor gerechtigheid: we geloven dat in de totale keten van het creëren en produceren van onze accessoires alle partijen zouden moeten profiteren.

 

We reizen zelf regelmatig naar de fabrieken waarmee wij samenwerken. Wij willen de mensen ontmoeten waarmee we zaken doen en die onze producten maken, en zien hoe de fabrieken zijn ingericht en hoe de omgang is met het personeel.

 

Naast de Code of Conduct waarmee wij met onze leveranciers werken, is ook het 'gevoel' dat we, als familiebedrijf, hebben met mensen en een plaats voor ons zeer belangrijk.

 

De Code of Conduct is in het Engels, en komt kort gezegd op het volgende neer:

- geen kinderarbeid;

- recht op vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen;

- geen discriminatie;

- eerlijke beloning;

- redelijke werkuren;

- garanderen van gezondheid en veiligheid;

- bescherming van jonge werknemers;

- geen onzekerheid van werk;

- geen dwangarbeid;

- bescherming van het milieu;